Test intoleràncies alimentaries

Alguns dels símptomes més freqüents amb què es manifesten les disfuncions del sistema digestiu són l’acidesa estomacal, inflor abdominal, gasos, estrenyiment, diarrea, migranyes,… i una de les causes més freqüents prové de la nostra alimentació.

El terme intolerància alimentària es confon moltes vegades amb el d’al·lèrgia alimentària i no obstant això són coses molt diferents.

  • Les al·lèrgies alimentàries són un problema de salut important. Els individus amb al·lèrgia a aliments presenten símptomes, pel fet que l’organisme ha desenvolupat anticossos contra alguna proteïna present en els aliments. Aquest tipus d’anticossos es diuen immunoglobulina E (IgE). Perquè es produeixi aquesta IgE contra l’aliment, la persona ha d’haver ingerit abans en alguna ocasió (sensibilització) .Una vegada que l’individu s’ha sensibilitzat, és a dir, s’ha produït IgE contra un aliment determinat, presentarà símptomes cada vegada que en mengi (picor, inflor de llavis o llengua, nàusees, vòmits o diarrea, rinitis, asma, mareig, caiguda de tensió i fins i tot pèrdua de consciència) .No hi ha tractament per a les al·lèrgies alimentàries, només poden tractar-se evitant el producte desencadenant o tractant els símptomes . El diagnòstic d’una possible al·lèrgia alimentària es fa per tant, mesurant anticossos IgE específics contra aliments mitjançant anàlisi de sang i tests cutanis (skin prick test) amb l’ús de dietes d’eliminació o mitjançant proves de provocació oral. És important que davant la sospita d’al·lèrgia a aliments es consulti al metge al·lergòleg per fer un diagnòstic precís que eviti dietes restrictives i que asseguri la detecció de totes les al·lèrgies importants.
  • Les Intoleràncies alimentàries són un grup de reaccions adverses als aliments en les que no està involucrat el sistema immunitari. La causa principal és el dèficit d’algun enzim que impedeix metabolitzar correctament algunes de les substàncies presents en els aliments. La més freqüent és la intolerància a la lactosa però hi ha altres com la hipersensibilitat als sulfits (additius usats com conservants en la indústria alimentària) o en l’anomenada “sensibilitat al gluten no celíaca”. El tractament consistirà a suprimir o limitar la ingesta de l’aliment en qüestió i mantenir una dieta equilibrada que asseguri l’aportació suficient de tots els nutrients.

Per diagnosticar una intolerància alimentària hi ha diversos procediments, un d’ells és la Kinesiologia Holística.

La kinesiologia és una teràpia energètica que interpreta la resposta dels músculs, mitjançant el Test Kinesiològic, per detectar desequilibris en l’organisme, i prevenir trastorns o corregir-los, amb les recomanacions més adequades per a cada usuari.

El test consisteix en l’aplicació de diferents estímuls, com ara els aliments, sobre punts específics del nostre organisme, i observant les reaccions o desequilibris que aquests produeixen, és possible detectar l’existència d’una intolerància cap a l’aliment que ha provocat aquesta reacció.

El Test Kinesiològic et permetrà conèixer quins aliments son mes beneficiosos i perjudicials pel teu organisme.

Comments are closed.