Coaching nutricional

El coaching és un procés de transformació de la consciència, de descobriment i de creixement personal i professional.

Descobrir- se a un mateix i aconseguir allò que es desitgi a partir del coaching és una recent estratègia que facilita el desenvolupament de tot el potencial i habilitats individuals per assolir els objectius. Fins fa pocs anys , l’enfocament del coaching estava centrat gairebé en exclusivitat al món empresarial i de desenvolupament personal però actualment ja s’està aplicant en el mon sanitari.

Antigament el nutricionista era l’únic que exercia un paper actiu en la consulta , mentre que el pacient esperava passiu les indicacions. No obstant això, aquest model en ocasions resulta ineficaç, sobretot quan es tracta d’aconseguir canvis en l’estil de vida del pacient i d’adquirir nous hàbits alimentaris. Hi ha pacients amb els quals no n’hi ha prou amb oferir-li educació nutricional o consell, perquè aquest segueixi les indicacions del professional.

El coaching nutricional doncs, pretén canviar el concepte del pacient com un subjecte passiu , cap a un enfocament en què la persona assumeix la responsabilitat de les seves pròpies accions i pren consciència de la importància de cuidar-se a si mateixa.

  • Vols aconseguir el control sobre els teus hàbits alimentaris?
  • T’agradaria fer un canvi cap a una dieta vegetariana i et costa aconseguir-ho?
  • Sents que estàs perdent el temps amb la teva dieta actual i que la tornaràs a abandonar en qualsevol moment?
  • Necessites suport i motivació?
  • Busques resultats a llarg termini?

El coaching nutricional proporciona totes les eines necessàries per cuidar la teva alimentació i assolir els teus objectius. És un mètode que ajuda a les persones a aconseguir canvis en els seus hàbits d’alimentació, per tal d’assolir un objectiu i mantenir-lo en el temps. Per això. la motivació és una peça clau en tot el procés i, per això, és habitual canviar la manera de pensar . Una frase mal plantejada seria : “Com que no tinc força de voluntat, no perdré mai pes”. Hauria canviar-se per : “Com que vull perdre pes, trobaré la manera de fer-ho”.

Comments are closed.