Sobrepès i obesitat

El sobrepès i l’obesitat es defineixen com un excés de greix corporal que en general es veu acompanyat per un increment de pes. Aquesta acumulació anormal o excessiva de greix pot ser perjudicial per a la salut i s’associa a un augment del risc de patir diverses malalties (malalties cardiovasculars, digestives, respiratòries, diabetis tipus II, etc).

L’excés de pes sol estar lligat a uns mals hàbits alimentaris i a un estil de vida sedentari.

Les causes més comunes de l’obesitat són el consum excessiu de calories, els trastorns endocrins (hipotiroïdisme, …), trastorns psicològics (bulímia nerviosa, .. .) i factors genètics.

El tractament per l’obesitat es basa en un programa de modificació d’hàbits on s’elabora una dieta individualitzada i es recomana la pràctica d’exercici físic. Durant el tractament dietètic s’han de modificar els hàbits alimentaris erronis i aconseguir instaurar-ne uns de nous més saludables per mantenir la pèrdua de pes a llarg termini.

Un error comú és seguir dietes miraculoses que limiten dràsticament la ingesta de calories i amb poca varietat d’aliments, ja que són difícils de mantenir en el temps i comporten importants deficiències nutricionals. A més aquestes dietes no ensenyen uns hàbits alimentaris correctes i no es poden mantenir en el temps, com a conseqüència, se sol engreixar bruscament.

Com nutricionista, la meva manera de treballar una dieta d’aprimament s’allunya dels pensaments negatius. El meu objectiu és que la dieta ha de ser una motivació positiva, que t’ajudi a sentir-te millor. Per seguir una pauta dietètica ben feta , cal tenir una bona organització dels àpats, una bona planificació de la compra i  una certa estabilitat en els horaris. Aprendre a menjar i cuinar de formes diferents, serà especialment important per aconseguir mantenir el pes un cop assolit l’objectiu desitjat.

Reeducant els hàbits d’alimentació i mantenint-los en el temps aconseguirem un pes adequat.

La meva filosofia de treball es basa en una alimentació equilibrada i variada, lluny de les anomenades “Dietes miraculoses”.

Comments are closed.