La diabetis s’ha multiplicat per quatre entre 1980 i el 2014

El nombre de persones que pateixen diabetis al món s’ha multiplicat per quatre entre els anys 1980 i el 2014, fins a arribar als 422 milions de casos durant aquest últim any, segons indica un informe publicat ahir per l’Organització Mundial de la Salut (OMS). La dieta excessivament calòrica i la tendència al sedentarisme mostrada per individus de totes les edats són dues de les principals causes d’aquest avanç de la malaltia.

S’ha tornat a advertir que és molt arriscat que els nens optin de forma creixent per jugar amb tauletes i ordinadors en detriment de les pràctiques en què exerciten el cos.

PRIMER ESTUDI GLOBAL

El percentatge de població malalta també s’ha multiplicat. Entre el 1980 i el 2014 ha passat del 4,7% al 8,5%. La pobresa i la deficient educació nutricional són les principals causes de la diabetis. En les societats desenvolupades, coincideix amb la promoció de menjar preparat o precuinat, excessivament greixós i calòric, molt més econòmic que la carn o el peix frescos.

La diabetis està directament relacionada amb el sobrepès i l’obesitat. Gairebé el 50% de la població espanyola pateix sobrepès, procés que en un 12% dels casos condueix a l’obesitat, malaltia escassament diagnosticada de forma correcta i de difícil tractament.

No Comments Yet.

Leave a comment