Alimentació Vegetariana

Les dietes vegetarianes es caracteritzen per ser riques en vegetals, cereals integrals i llegums, i en elles destaca el consum de llavors, germinats, soja i els seus derivats, com el tofu i el tempeh, o el seitan, que no és altra cosa que el gluten del blat. A més, l’ús d’algues és força habitual en aquest tipus de dietes, el que afavoreix l’aportació de DHA i EPA, els àcids grassos omega-3 presents en els peixos blaus .

El vegetarianisme és una forma d’alimentar-se que exclou els aliments d’origen animal. Hi ha diferents tipus de dieta vegetariana:

  • Vegana: No es consumeix cap aliment d’origen animal.
  • ovolactovegetariana: inclouen ous i làctics en la seva alimentació. És la dieta vegetariana més seguida en occident.
  • Ovovegetariana / lactovegetariana: únicament consumeixen ous o làctics respectivament, com aliments d’origen animal.

Les persones que segueixen dietes vegetarianes poden obtenir tots els nutrients que necessiten. No obstant això, han de tenir cura de menjar una àmplia varietat d’aliments per cobrir les seves necessitats nutricionals, els aliments han de incloure proteïnes, ferro, calci, zinc i vitamina B12.

Ser vegetarià pot ser saludable i nutricionalment equilibrat si es fa de manera adequada.

Si estas pensant ser vegetarià o vegetariana, i no saps com fer-ho de manera equilibrada…Si ja ets vegetarià o vegetariana i vols assegurar que ho estàs fent correctament…Si vols aprendre a cuinar plats vegetarians …

No t’ho pensis més, et puc ajudar!

Comments are closed.