Alimentació Infantil

L’alimentació és la base necessària per a un bon desenvolupament físic, psíquic i social dels infants. Per això, una dieta saludable és vital perquè el seu creixement sigui òptim. És recomanable no abusar dels greixos animals i menjar almenys, cinc vegades al dia fruites i verdures.

Durant la infància s’estableixen els hàbits alimentaris que posteriorment seran difícils de canviar. Si la població infantil aprèn a menjar bé, a tenir uns hàbits alimentaris saludables i a portar un estil de vida actiu, quan siguin grans estaran més sans i serà més difícil que desenvolupin cert tipus de malalties: obesitat, malalties cardiovasculars, etc. A més, serà més probable que d’adults mantinguin aquests hàbits de vida tan adequats, continuïn realitzant activitat física de manera habitual i realitzin una alimentació saludable.

En l’entorn familiar és on els pares han d’inculcar uns hàbits d’alimentació adequats. Si els nens veuen que els pares mengem de tot, estem ajudant a evitar els capricis i a introduir els diferents aliments de manera habitual, en la seva dieta diària. El millor per alimentar bé als nostres infants és proporcionar una àmplia varietat d’aliments que els resultin agradables. Hem aportar-los una dieta variada i equilibrada; procurant incloure aliments de tots els grups.

És recomanable repartir els aliments en 5 àpats al dia: esmorzar, mig matí, dinar, berenar i sopar.Cal tenir en compte que hi ha una gran varietat d’aliments que aporten els mateixos nutrients, això fa que puguem triar les que responguin millor al gust del nen, aliments de temporada o aquells propis de la nostra gastronomia.

El més important és que els nens gaudeixin menjant i que aquesta experiència resulti agradable i positiva per a ells.

La meva missió com a professional de la nutrició, és ajudar els pares o empreses relacionades amb l’alimentació, a que els nens adquireixin uns hàbits alimentaris adequats, contribuint de forma positiva en la construcció i modelatge del seu cos i en la millora de seva salut, rendiment físic i intel·lectual.

Comments are closed.