Cuina Saludable

plan32

Cada vegada son mes les persones que consumeixen plats preparats com per exemple, truita de patates envasada, sopa de sobre, conserves… ja que son recursos fàcils i ràpids. El problema resideix quan les persones utilitzen aquests recursos com a cuina diària, aquests plats contenen additius, greixos saturats i quantitats elevades de sal que fan que la nostra salut empitjori de manera progressiva sense que ens en donem compte. La falta de temps per cuinar i NO saber cuinar son els desencadenants del alt consum d’aquests productes.

Moltes de les malalties freqüents en la nostra població venen desencadenades de l’alimentació, ja sigui per els aliments que es consumeixen o per la manera de cuinar-los.

Per tant, la bona alimentació no només es basa en la varietat, quantitat i qualitat dels aliments que s’ingereixen, sinó també en la preparació i cocció dels mateixos. Hi ha certs aliments que segons la manera de cuinar-los, són més o menys saludables, o mes o menys indicats per segons quines patologies. Per aquest motiu en les meves consultes, intento ensenyar a cuinar els aliments de manera saludable donant receptes culinàries de plats ben saborosos i sans (insistint sempre en els aliments de temporada).

Ensenyo també maneres cuinar segons el temps que tingui el pacient i segons si s’ha de fer menjar per emportar o no …

El menjar ràpid és molt habitual en molts treballadors que dinen cada dia fora de casa. Desafortunadament habituar-se a aquest menjar pot portar greus conseqüències a la salut, per les quantitats de greix, sucre, sal i poca fibra que s’ingereix. Portar el tupper a l’oficina o l’escola no implica menjar sempre el mateix, perquè hi ha moltes preparacions que poden ajudar-vos a aconseguir un àpat nutritiu i segur en el marc d’una dieta saludable, permetent així, menjar com a casa, però fora d’aquesta.

Si no t’agrada cuinar o no tens temps per fer-ho, et puc ensenyar a elaborar plats ràpids i senzills adaptats per tal d’aconseguir una alimentació diària ben equilibrada.

Alimentar-se de menjar ràpid, si se sap fer bé, també pot ser saludable.

 

Cal tenir en compte la importància de saber cuinar els aliments per mantenir el màxim de nutrients, adquirir consciència de la importància que té la varietat, la qualitat d’aquests aliments i així poder fer una bona prevenció de moltes de les actuals patologies.