Aliments De Temporada

plan31

Els avenços tecnològics han modificat els nostres hàbits de consum alimentari.

Actualment, amb els cultius en hivernacles i la refrigeració, podem disposar de qualsevol aliment en totes les èpoques de l’ any, encara que les seves qualitats nutritives, el seu sabor i la seva olor ja no siguin com els que menjàvem abans .

Fins no fa gaire, la major part dels aliments que compràvem eren de temporada, és a dir, els corresponents a cada estació de l’ any. Consumir aliments de temporada és sempre una millor opció nutricionalment i econòmicament. Les collites (en el cas de fruites i verdures) i el cicle de reproducció dels animals (en peixos i carns) permeten que, durant un període concret de l’any (la seva temporada), la disponibilitat a les botigues d’aquests productes sigui més gran, la qual cosa fa que el seu preu disminueixi.

Actualment, cada vegada ja són més els consumidors que trien consumir fruites i verdures d’estació i, si és possible, d’origen local o de proximitat.

Els aliments de temporada es cultiven amb les condicions climàtiques adequades i en el seu calendari natural, això fa que ofereixin una millor aportació de nutrients, ja que en el moment de la collita mantenen totes les seves vitamines i totes les seves qualitats organolèptiques: olor, sabor, textura, etc.

Com a nutricionista, soc una gran defensora dels aliments de temporada, quan elaboro un menú, intento adaptar-me als aliments que la natura ens ofereix de manera natural en cada estació de l’any.